Trismoka Caffé Panama 450 g zrnková káva Zobrazit větší

Trismoka Caffé Panama 450 g zrnková káva

700230

Nový produkt

Jednodruhová 100% arabika pocházející z Panamy. Sběr kávy probíhá v regionu Piedra de Candela ve výšce 1 700 m. Odrůda arabiky Bourbon a Catuai patří mezi nejoblíbenější druhy kávy arabiky ve střední evropě. Sběr kávy probíhá ručeně a čištění kávy probíhá mokrou metodou.

Více informací

2 ks

Upozornění: poslední kus skladem!

Cena449 Kč s DPH

Více informací

Pro pražírnu Trismoka je káva umění. Jejich příběh se začal psát v roce 1978 kdy Gino Uberti s jeho synem Paolem začali pražit kávu Trismoka na jižním cípu jezera Lago d’Iseo. Nachází se v části Itálie Lombardie mezi městy Brescia a Bergamo.

Jejich posláním je dodržovat a zároveň vytvářet moderní kulturu kávy. Ve velkém se pražírna Trismoka podílí na výchově nových baristů pro ty nejlepší kavárny v celé Itálii. Dnes už můžeme říct, že není na světě soutěž, které by se neúčastnili zástupci Trimoky.

Pražírna k pražení kávy přistupuje velice tradičně. Využívá nejlepší zrnka kávy z Jižní Ameriky, Brazílie a dalších vyhlášených lokalit. V balení kávy Italia najdete také 50% podíl kávy Kopi luwak.

Tajemství panamské kávy

Většina ve světě proslavených káv pochází od největšího místního pěstitele pana Graciana Cruze, který vlastní plantáž Los Lajones a dohlíží na několik dalších panamských farem. Pan Cruz se proslavil svým specifickým přístupem k organickému pěstování a především pak atypickou a před pár lety zcela nemyslitelnou metodu sušení zelené kávy. V Latinské Americe je běžné zpracovávat kávu mokrou metodou. Pan Cruz však přebral techniku z Ethiopie a začal kávová zrnka po pečlivém selektivním sběru sušit na 120 cm vysokých “etiopských lůžkách”, které jsou pokryté prodyšnou tkaninou (typ tkaniny se obměňuje v závislosti na potřebě zvýšení či zpomalení sušení). Nejen že takto dává vzniknout úplně novým chuťovým vlastnostem své kávy, ale také snižuje náklady na provoz plantáže a zpracování kávy (tato metoda je mnohem levnější a šetrnější k životnímu prostředí, tradiční mokrá metoda spotřebuje až 2000 l vody na promytí 45 kg zelené kávy). Jelikož se takto zpracovaná káva (nazývaná Honey Coffee – medová káva) setkala s úspěchem na degustačních soutěžích začaly ji kopírovat plantáže v Costa Rice a i v ostatních zemích Střední Ameriky.