200559
Nový produkt
Segedínský guláš pikantní 400g
Szegedi csípős gulyás 400g
Pozor!! Český Segedínský guláš, lidově někdy zkracováno na segedín, je jeden ze známých druhů gulášů. Název se odvozuje z maďarského Székely gulyás (sikulský guláš).
11 Položka ks
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Segedínský guláš pikantní 400g
Segedínský guláš pikantní 400g
Szegedi csípős gulyás 400g
Pozor!! Český Segedínský guláš, lidově někdy zkracováno na segedín, je jeden ze známých druhů gulášů. Název se odvozuje z maďarského Székely gulyás (sikulský guláš).
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
V Maďarsku je známý pod názvem Székelygulyás a Székelykáposzta. Slovem „székely“ (sikul) se nazývalo historické obyvatelstvo geografické oblasti Erdély nebo Székelyföld (Sikulsko) (v Česku známé jako Sedmihradsko). Tato oblast se nachází na území dnešního Rumunska, historicky patřila k Velkému Maďarsku. Tradičními surovinami Sedmihradska jsou brambory (pityóka), kukuřice (kukorica) a zelí (káposzta). Z kysaného zelí se právě vyrábí segedínský guláš. V Maďarsku se podává výhradně s chlebem. Základem je vepřový perkelt, smetana na šlehání a již zmiňované kysané zelí.
Složení: pitná voda, marinované vepřové maso 16% (vepřové maso 64%, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátory: trifosfáty, difosfáty, zahušťovadlo: E407a), syrové bramborové kostky, natur lečo (pitná voda, paprika, rajčatový protlak, cukr), potravinářský kuchyňský olej , pálivá domácí klobása (vepřové maso, výrobní slanina, jedlá sůl, pálivá mletá paprika, koření, nálev: jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný), pšeničná mouka, zmrazená zeleninová směs (v různém poměru: mrkev, petrželová nať), petržel kořen, kukuřičný škrob, drcená cibule, kuchyňská sůl, koření [jedlá sůl, sušená zeleninová moučka v různém poměru (mrkev, pastinák, cibule, brambory, petrželová nať), cukr, dextróza, kukuřičný škrob, koření, kvasnicový extrakt], pálivá mletá paprika
Výrobek je vyroben v závodě, který využívá i sóju a celer.
Výrobek může obsahovat malé kousky kostí a chrupavek.
Vyrobeno v Maďarsku. Vepřové maso není z Maďarska
Průměrná nutriční hodnota na 100 g a 1 porci výrobku *
Energetický obsah 399 kJ 96 kcal 1 596 kJ 384 kcal
Tuky 6,00 g 24,00 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,80 g 7,20 g
Sacharidy 6,50 g 26,00 g z toho cukry 1,00 g 4,00 g
Bílkoviny 3,90 g 15,60 g Sůl 1,50 g 6,00 g
* Nutriční informace jsou pouze informativní a mohou se měnit.
Zachovává si svou kvalitu: 3 roky od data výroby.