Tagy
Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.
Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.
Zajimavost o salámu Pick
Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť.
Rákóczi uherský salám 380g Uherský salám PICK je zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva na základě původního receptu z roku 1869. Pomalý, přirozený proces zrání trvá 90 dní. Jedinečné mikroklima oblasti řeky Tisza vytváří na povrchu bílou plíseň, která dává salámu jeho výjimečnou chuť a vzhled.
PICK maďarský uherský salám cca 1200g / 582,50 Kč/kg s DPH Uherský salám PICK je zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva na základě původního receptu z roku 1869. Pomalý, přirozený proces zrání trvá 90 dní. Jedinečné mikroklima oblasti řeky Tisza vytváří na povrchu bílou plíseň, která dává salámu jeho výjimečnou chuť a vzhled.
PICK maďarský uherský salám 400g Uherský salám PICK je zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva na základě původního receptu z roku 1869. Pomalý, přirozený proces zrání trvá 90 dní. Jedinečné mikroklima oblasti řeky Tisza vytváří na povrchu bílou plíseň, která dává salámu jeho výjimečnou chuť a vzhled.
PICK maďarský uherský salám cca 800g / 624 Kč/kg s DPH Uherský salám PICK je zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva na základě původního receptu z roku 1869. Pomalý, přirozený proces zrání trvá 90 dní. Jedinečné mikroklima oblasti řeky Tisza vytváří na povrchu bílou plíseň, která dává salámu jeho výjimečnou chuť a vzhled.
PICK maďarský uherský salám krájený 70g Uherský salám PICK je zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva na základě původního receptu z roku 1869. Pomalý, přirozený proces zrání trvá 90 dní. Jedinečné mikroklima oblasti řeky Tisza vytváří na povrchu bílou plíseň, která dává salámu jeho výjimečnou chuť a vzhled.